Wie zijn wij?

Team ‘Duidelijk Koken’ bestaat uit Sandra Cornelissen en Esther van Waalwijk

Sandra Cornelissen (1974) heeft Sociaal Pedagogische hulpverlening gestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en heeft 18 jaar als pedagogisch medewerker gewerkt bij de Combinatie Jeugdzorg te Eindhoven. In de jaren dat zij werkzaam was in de jeugdhulpverlening heeft ze ruime ervaring opgedaan in de omgang en begeleiding van kinderen en jongeren met gedragsproblemen en hun systeem. Sinds 2007 geeft ze kookles aan jongeren en kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum.
Tijdens het geven van deze lessen heeft zij een methode ontwikkeld om zelfstandig koken voor deze doelgroep werkbaar te maken.  In samenwerking met fotograaf en vormgever Esther van Waalwijk is de methode doorontwikkeld en in beeld gebracht.  Dit resulteerde in 2 kookboeken die door uitgeverij SWP zijn uitgebracht onder de titels ‘Duidelijk koken met Sandra’ en ‘Kook het lekker zelf!’. Daarnaast zijn er recepten op maat ontwikkeld voor instellingen.

Esther van Waalwijk (1974) heeft kunstacademie afgerond en vervolgens aan de Edinburgh College of Art/Heriot-Watt University in Schotland een Postgraduate Diploma in Sculpture behaald. In 2000 is zij als zelfstandige begonnen en in 2008 startte ze het bedrijf e-ster-fotografie. Ze doet uiteenlopende fotografie  opdrachten voor bedrijven en particulieren. Daarnaast exposeert ze in binnen- en buitenland met haar autonome fotografie werk. Vanaf 2011; het moment dat Sandra Cornelissen haar vroeg of ze de vormgeving en fotografie wilde doen voor het eerste boek, werken zij samen aan de uitvoering van het concept Duidelijk Koken.